суботу, 7 листопада 2015 р.

CoIDE 2

Давненько я про CoIDE не писав. Воно потроху розвивався, виходили нові версії, фіксилися старі баги, вносилися нові. З'явилася підтримка STM32F3 -- тих, що в STM32F3Discovery, з'явилася, в значній мірі -- формальна (див. наступні пости) підтримка C++. Остання доступна версія - 1.7.8. Однак, попередні рік-два, не зважаючи на вихід згаданої 1.7.8, основні зусилля були зосереджені на новій версії, CoIDE-2. Перші його випуски видалися мені претензійним, але мало-юзабельним. Однак, минав час, випала нагода з ним знову попрацювати, і виявилося, що версія 2.0.3, все ще бета, але вже цілком придатна для повсякденної роботи. 

Так як і в самому CoIDE, і в CMSIS (*) з часу попередніх постів ("CooCox CoIDE [1.5.1]", "CoIDE 1.7.1"), багато що змінилося, вирішив написати знову. Спочатку планувався один пост, потім він переріс у цілу серію, але, як би там не було, серія ця запланована як незалежна від попередніх матеріалів, але абсолютної гарантії не дам -- у них може бути щось важливе, що я забув згадати тут. Буду вдячний за bug-report-и. :-)

(*) CMSIS -- "стандартна бібліотека" для ARM-івських контролерів, основу якої, для спільного у всіх них ядра, випускає ARM Inc, а кожен розробник конкретних мікроконтролерів доповнює підтримкою своїх "фіч" --- реалізованих ними периферійних засобів та можливостей, див [1], [2].