пʼятницю, 14 липня 2023 р.

Новий хостинг для блогу

Веду цей блог з 2011-го, але blogger здається все менш зручним, тому, враховуючи недостачу сил, до написання та публікації доходить все рідше – зараз вже є кілька десятків напівготових статей. Крім того, хотілося б більше контролю над своїми текстами. Але й возитися з налаштуванням власної CMS бракувало і сил та часу і натхнення. Вирішив створити репозиторій на GitHub і писати там – це теж має купу недоліків, в тому числі для читачів, але якраз тоді колега показав, що Jekyll, який дружить з GitHub pages, зовсім просто налаштовується. Так і з’явився цей хостинг для блогу: https://indrekis.github.io/. Оскільки він базується на Github -- коментарі, зауваження, виправлення можна присилати тут: https://github.com/indrekis/indrekis.github.io.

Не маючи жодного досвіду з Jekyll чи Ruby, певне, багато що роблю не правильно. Виправлятиму з часом, тому сайт поки експериментальний. Тому ж розпочав з ретрокомп'ютингу -- коли процес налагодиться, додаватиму нотатки до курсів, які читаю в УКУ та переноситиму старіші тексти.

Принаймні якийсь час буду анонсувати нові пости тут. 

Зараз на новому хостингу опубліковано: 

  • "Портативні комп’ютери Osborne"-- короткий огляд апаратури
  • "Робота із образами дисків CP/M" -- На відміну від світу IBM PC, з дисками для комп'ютерів CP/M -- великий хаос, ну, чи -- різноманіття. Як з ним можна справлятися -- де шукати образи, як їх модифікувати та як записувати фізичні диски відповідних форматів на IBM PC-сумісних машинах.

Лінки, на жаль, поки можуть змінюватися, через часті редизайни блогу. Пізніше потурбуюся про перманентні. 


Немає коментарів:

Дописати коментар