суботу, 3 грудня 2016 р.

Далекомір HC-SR04 -- зміст

Взято тут -- із тексту
якраз про змісти.
Якось так, слово за словом, постів про ультразвуковий далекомір  HC-SR04 написав багато -- робота із ним виявилася напрочуд хорошим педагогічним прикладом. При чому, пости ці сильно розкидані по часу. Тому вирішив створити окремий зміст.

Більш пізні тексти, в значній мірі, покладаються на попередні. Ключове для даного поста повторюється, навіть якщо згадувалося раніше, але повністю не переказується -- без деталізації та пов'язаних міркувань. Також, наступні пости виходять із того, що міркування у попередніх зрозумілі і можна трохи менше розжовувати.

Проекти із кодом, який використовується в постах, зазвичай можна скачати за посилання в кінці посту. Історично склалося так, що проекти для CoIDE. В принципі, зараз перейшов на System Workbench for STM32, але якщо б взявся всі пости переносити -- їх написання точно б ніколи не завершилося. Та й STM32VLDiscovery він не підтримує.

Використано мікроконтролери сімейства STM32, детальніше в тексті.

Код, в основному, написаний на С -- використання C++ додало б декілька зайвих рухів, майже не додавши "педагогічної цінності". Однак, в своїх реальних проектах використовую С++. Проекти в міру (сподіваюся -- в міру) неохайні, хоч і старався, щоб зовсім потворними вони не були. Якщо бачите помилки -- пишіть. 

Див. також зміст суміжної серії постів: "Таймери STM32".